غزلي از چشمت غزلي از چشمت .

غزلي از چشمت

ترفندهاي كاشت نهال سيب در باغچه منزل

ترفندهاي كاشت نهال سيب در باغچه منزل

اگر تا الان به دنبال چگونگي كاشت نهال سيب در باغچه منزل مي‌گشتيد، احتمالا در بيشتر راهنماها ديده‌ايد كه گفته‌اند ميوه‌دهي درخت سيب مي‌تواند مدت زمان طولاني طول بكشد و اين موضوع شما را دلسرد كرده است! اما بايد بدانيد كه ميوه‌دهي درخت سيب به تنوع بذر سيب كاشته شده، نهال سيب خريداري شده و شرايط پرورش آن بستگي دارد. با خريد نهال از نهالستان آلفا نهال با اطمينان از سالم بودن خريد كنيد.

 به طور متوسط ميوه‌دهي درخت سيب حدود 8 سال طول مي‌كشد اما برخي ارقام درخت سيب نيز زودتر از سايرين ميوه توليد مي‌كنند.

آموزش كاشت درخت سيب و نگهداري از آن (صفر تا صد)

سيب از تيره گلسرخيان است. اين گياه از درختان ميوه مناطق معتدل سرد به شمار مي‌آيد و ميتواند سرماي ?? درجه تا ?? درجه زير صفر رو تحمل كند. صدها نوع درخت سيب وجود دارد و هر كدام از آنها مخصوص يك منطقه مي باشند. اگر يك درخت سيب مناسب منطقه ي خودرا انتخاب كنيد، احتمال ميوه دادن آن زياد خواهد بود.

انتخاب يك نوع درخت سيب مخصوص منطقه ي شما، از اهميت زيادي برخوردار است. زيرا هر درخت سيب به دماي خاصي پاسخ مي دهد. برخي از گونه هاي درخت سيب، در مناطقي كه زمستان سرد و طولاني دارد به خوبي مي رويند. اما گونه هايي از سيب نيز وجود دارند كه در ديگر مناطق به خوبي رشد مي كنند. نياز سرمايي جوانه‌هاي سيب در حدود ???? الي ???? ساعت زير ? درجه سانتي گراد بوده، لذا در مناطقي با زمستان‌هاي گرم خوب به عمل نمي‌آيند.

https://alphanahal.ir/apple-seedling/

نكات كاشت درخت سيب در باغچه منزل

جهت كاشت درخت سيب، انتخاب سطح بالاتر باغچه بهتر است؛ دليل اين امر آن است كه سردشدن و يخبندان اعماق خاك، با تحريك ريشه‌ها سبب از بين رفتن شكوفه‌هاي درخت در بهار مي‌شود. كاشت درخت سيب در زمين‌هاي بالاتر شكوفه‌ها را از سرمازدگي و ريزش بهاره محافظت كرده و ميوه‌دهي درخت سيب را تضمين مي‌كند.

مورد ديگري كه بايستي در نظر بگيريد، اين است كه نهال سيب را در نزديكي درختان بزرگ ديگر يا نهرها نكاريد؛ زيرا هر دو اين محيط‌ها مي‌تواند ميوه‌دهي درخت سيب را كاهش دهد. پرورش مناسب درخت سيب به آفتاب كامل نياز دارد. بديهي است كه بهترين زمان براي كاشت درخت سيب، بهار است؛ اما باز هم اطمينان حاصل كنيد كه زمين غيريخبندان و گرم شده باشد.

هنگام كاشت نهال سيب، به نحوه قراردادن ريشه در خاك توجه كنيد. جهت كاشت نهال سيب نياز است تا شما سوراخي به اندازه دو برابر قطر ريشه و حداقل 60 سانتي متر عمق حفر كنيد. زماني كه ريشه‌ها را با خاك مي‌پوشانيد، به آرامي خاك را فشار داده تا فضايي خالي بين ريشه و خاك باقي نماند و نهال سيب شما به خوبي در آن تثبيت گردد.

 نحوه كاشت درخت سيب: مراحل كاشت از آغاز

درخت سيب مناسب با شرايط منطقه خود را انتخاب كنيد. مي‌توانيد به طور همزمان چند نوع درخت را كه با يكديگر گردافشاني دارند، انتخاب كنيد. براي اين كار نياز به اندكي مطالعه و پرس و جو است.

نهال سيبي عاري از خاك را از بازار تهيه كنيد.

ترجيحا فصل بهار را براي كاشت درخت سيب انتخاب كنيد.

درون خاك يك حفره عميق ايجاد كنيد. اين حفره  بايد طوري باشد كه ريشه آزادانه در خاك قرار بگيرد.

تعيين pH خاك و همچنين اضافه كردن مواد مغذي به خاك را فراموش نكنيد. براي اين كار مي‌توانيد از افراد متخصص و كاربلد از يك شركت معتبر كمك بگيريد.

بهتر است كاشت گياه در بخشي باشد كه در معرض تابش نور كافي آفتاب قرار بگيرد.

خاك را توسط مواد ارگانيك غني كنيد. به اين صورت مواد مورد نياز گياه تامين خواهد شد.

تعيين فاصله در زمان كاشت فاكتور مهمي است. به اين فاصله دقت كنيد. براي كاشت جوانه‌هاي سيب، بهتر است فاصله آن‌ها از هم حدود ? متر باشد.

پس از تعيين كردن شرايط مناسب كاشت و ايجاد حفره در خاك، اقدام به كاشت درخت كنيد. جوانه را در حفره كنده شده قرار دهيد و اطراف آن را بپوشانيد.

بهتر است بلافاصله بعد از كاشت، گياهان را آبياري كنيد.

 خاك مناسب براي كاشت نهال سيب در باغچه

براي كاشت و پرورش درخت سيب در باغچه توجه به پ هاش خاك از اهميت بالايي برخوردار است. لذا لازم است تا پ هاش خاك را مرتبا مورد آزمايش قرار دهيد. پ هاش مناسب براي كاشت درخت سيب لازم است تا بين 5.8 تا 7 باشد. براي حصول به چنين نتيجه اي لازم است تا مواد مناسبي را بر اساس شرايط با عمق 30 الي 50 سانتي متر به خاك بيفزاييد.

دما و شرايط آب و هوايي مناسب براي كاشت و نگهداري درخت سيب

بهترين آب و هوا براي رشد درخت سيب آب و هواي مرطوب و سرد است. در مناطقي با بارندگي ساليانه بيش از 500 ميلي ليتر درخت سيب رشد خوبي ميكند. براي خنك شدن جوانه هاي گل به 800 تا 1500 ساعت دماي پايين تر از 7 درجه سانتيگراد نياز است.

 

بهترين مناطق براي كاشت درخت سيب مناطقي هستند كه در سردترين حالت حداقل دماي آنها 20 تا 25 درجه سانتي گراد زير صفر باشد و در گرمترين حالت حداكثر دماي آن منطقه 38 درجه بالاي صفر باشد.

 

مناطقي كه دماي آنها در زمستان از ??- درجه سانتي گراد تجاوز مي كند، براي پرورش سيب مناسب نيستند. همچنين ارتفاع ???? الي ???? متر از سطح دريا براي كاشت درخت سيب مناسب مي باشد.

مراقبت و هرس كردن و محافظت درخت سيب از آفات

  1. خاك اطراف درخت سيب را با فواصل مساوي مرطوب نگه داريد.

به طور عميق خاك درخت سيب را خيس كنيد اما اين كار را به طور متناوب انجام دهيد. در حين فصل هاي رويش، دو بار در هفته به طور عميق به درخت سيب آب دهيد. پس از باريدن باران، لازم نيست به درخت سيب آب بدهيد؛ زيرا اين كار باعث خفگي ريشه هاي درخت سيب خواهد شد.

اگر در حين فصل هاي رويش، برگ هاي درخت سيب خشك و پژمرده به نظر مي رسند، بايد بيشتر به آن آب بدهيد. وقتي كه هوا بسيار گرم است، همواره بررسي كنيد كه درخت سيب خشك نشود.

  1. به دور پايه ي درخت سيب مالچ بپاشيد.

پاشيدن مالچ، دماي دور پايه ي درخت سيب را تنظيم مي كند، و از زياد گرم شدن و زياد سرد شدن ريشه جلوگيري مي كند. همچنين از رشد علف هاي هرز جلوگيري مي كند و باعث مي شود كه مواد مغذي خاك حفظ شوند.

مالچ را به صورت يك دايره ي بزرگ به دور پايه ي درخت سيب بپاشيد.

مالچ مي تواند پوست درخت را از بين ببرد، پس هنگام پاشيدن مالچ به دور پايه ي درخت، دقت كافي داشته باشيد.

  1. تا زماني كه درخت سيب به خوبي تثبيت نشده است، نبايد زياد آن را هرس كنيد.

نيازي نيست كه درخت هاي سيب جوان را زياد هرس كنيد.

  1. از درخت سيب در برابر حشرات محافظت كنيد.

همچنين از درخت سيب در برابر حيواناتي مثل خرگوش و ... محافظت كنيد.

انواع روش كاشت سيب

كاشت نهال سيب به پنج روش انجام مي‌گيرد:

بذر

قلمه زني

خواباندن

پاجوش

پيوند

كاشت درخت سيب از طريق بذر

در اين روش شما بايد ابتدا بذر سيب را تهيه كنيد. خيلي راحت مي‌توانيد خودتان اين كار را انجام دهيد. فقط لازم است ميوه Apple tree، را به دو قسمت تقسيم كنيد و دانه‌هاي درون آن را خارج كرده و در يك دستمال خيس قرار دهيد. حال شما بايد دستمال را درون يك پلاستيك گذاشته و به مدت يك ماه در يخچال نگهداري كنيد. وقتي دانه‌ها شروع به جوانه زدن كردند، بايد آن‌ها را درون يك گلدان بكاريد. آبياري مرتب فراموش نشود. وقتي بذر جوانه زده سر از خاك بيرون آورد و تا حد معيني رشد كرد، نوبت آن رسيده است كه آن را به زمين اصلي منتقل كنيد.

 كاشت نهال سيب به روش قلمه زني

مي‌توان گفت اين روش، راحت‌ترين روش كاشت سيب، نسبت به ديگر روش‌ها است. در اين روش شما فقط لازم است كه با چاقويي تيز، شاخه‌اي را از درخت جدا كرده و اين قلمه را در گودالي كه در خاك ايجاد كرده‌ايد كاشته و آبياري كنيد. اگر بخواهيد امر ريشه زايي را تسريع نماييد، در اين روش مي‌توانيد از هورمون‌هاي ريشه زايي نيز استفاده كنيد.

 كاشت درخت سيب به روش خواباندن

در اين روش قسمتي از شاخه گياه، با ارتفاعي مناسب، در خاك كاشته مي‌شود. ابتدا شما بايد در خاك گودال ايجاد كنيد و بعد شاخه را در آن قرار داده، سپس روي آن را با خاك مناسب و نرم بپوشانيد. پس از گذشت مدت زماني، شاخه ريشه دار شده و شما بايد در اين مرحله شاخه را از قسمتي كه در خاك قرار دارد جدا كنيد.

 پرورش درخت سيب از طريق پاجوش

اين روش براي كاشت سيب نيز بسيار آسان ‌است. شما در اين روش بايد پاجوش‌هايي را كه در كنار درخت رشد مي‌كنند از خاك بيرون آورده و سپس آن‌ها را در زمين اصلي و در يك گودال بكاريد. اگر اندازه پاجوش‌هاي شما خيلي كوچك هستند، مي‌توانيد براي كاشت از گلدان نيز استفاده كنيد.

كاشت درخت سيب از طريق پيوند

در روش پيوند بايد يك شاخه از درخت سيب؛ را به عنوان پايه انتخاب كرده و به آرامي يك شكاف به شكل T انگليسي بر روي آن ايجاد كنيد. حال با پشت چاقوي پيوندزني، پوست را بلند نموده و جوانه را در داخل آن قرار دهيد. يادتان باشد كه انتهاي محل را با نخ پنبه و يا پوست درخت نارون ببنديد. بعد از گذشت 10 تا 12 روز مي‌توان تشخيص داد كه آيا پيوند شما موفقيت آميز بوده است يا خير. بعد از رشد پيوندك، شما بايد باقي مانده‌ي پايه را برش داده و آن را به قيم ببنديد.

آبياري درخت سيب

EC آب حداكثر مي‌تواند ???? ميكرو موس بر سانتي متر باشد. براي رشد سيب 700 تا 1000 ميلي متر بارندگي در طول سال كافي است، با توجه به تراكم و چيدمان درختان سيب ميزان  آبياري آن ها به شكل سالانه با يكديگر متفاوت است (بين 6.2 تا 26 متر مركب براي هر درخت). مقدار روزانه مصرف آب براي هر درخت حداكثر 25 تا 200 ليتر در روز است. دوره رشد درخت سيب (بين 170 تا 210 روز) از نظر آبياري شامل چهار مرحله ي گل دهي، تشكيل، ايجاد جوانه هاي گل و مرحله رسيدن ميوه است. مقدار آب مصرفي بر اساس كيفيت خاك منطقه و نوع پايه سيب و شرايط آب و هوايي متغير مي‌باشد.

برداشت محصول سيب

  • وقتي كه سيب ها رسيده شدند، آنها را بچينيد.

وقتي كه سيب ها در حال بيرون آمدن هستند، سيب هاي كوچك و ضعيف تر را بچينيد. تا ميوه هاي ديگر به خوبي رشد كنند و كامل و رسيده شوند.

  • در زمان مناسب، محصول سيب را برداشت كنيد.

بررسي كنيد كه محصول درختان سيب شما چه زماني بايد برداشت شوند.

  • سيب ها را در مكاني خنك و تاريك نگهداي كنيد.

سيب ها بايد در دمايي بين 0 تا 7 درجه ي سانتي گراد نگهداري شوند. سيب ها در دماي مذكور، تا شش ماه سالم خواهند ماند.

شايع ترين بيماري و آفات درخت سيب چيست؟

درخت سيب؛ از جمله محصولاتي است كه در معرض خطر انواع بيماري‌ها قرار دارد. به همين منظور در هنگام كشت نهال سيب، بايد دقت كامل را به عمل بياوريد تا نهالي مقاوم و بذري قدرتمند را انتخاب كنيد. برخي از رايج‌ترين بيماري‌هاي درخت سيب عبارتند از: لكه سياه سيب (Apple Scab)، بيماري آتشك (Fire Blight)، لك چوب پنبه‌اي (Cork Spot)، سفيدك سطحي (Powdery Mildew) و زنگ سيب (Rust).

چند نوع هرس داريم و هرس پس از كاشت درخت سيب چگونه انجام‌ مي‌شود؟

به منظور هرس كردن درخت سيب، بايد شاخه‌هاي جوان باردار شده را از درخت جدا كرده تا شاخه‌هاي ديگر بتوانند جانشين آن‌ها شوند. براي جلوگيري از پيري زودرس درخت، بايد حتماً عمل هرس كردن، به موقع و به روشي صحيح انجام شود. درخت پير، ميوه‌هايي ريز و نامرغوب توليد خواهد كرد.

زمستان، بهترين زمان براي هرس درخت سيب، است. در اين زمان برگ‌ها ريزش كرده‌اند و شرايط مناسب ‌است. يادتان باشد شاخه‌اي را كه‌ مي‌خواهيد هرس كنيد، كاملاً از انتها بريده و چيزي از آن در محل باقي نماند.

در سال اول كاشت درخت سيب؛ وقتي گياه فقط يك ساقه طويل ‌است، حين هرس بايد تا حدود 80 سانتي متر اندازه ي آن باشد كه آن را هرس نماييد، به دليل اينكه ساقه‌هاي اصلي درخت سيب در زمستان دوم تشكيل خواهند شد. درخت سيبي، كه فقط 5 سال دارد لازم نيست هرس شود و شما بايد فقط تركه‌هاي شاخه‌ها را كم كنيد تا از در هم رفتگي و انبوهي آن‌ها جلوگيري به عمل آيد. در انتها بدانيد كه براي درخت سيب، دو نوع هرس فرم و هرس باردهي وجود دارد و از نظر زماني نيز هرس زمستانه و هرس تابستانه داريم.

نكاتي براي نگهداري از درخت سيب

 

 - براي ايجاد دماي اعتدال در درخت سيب و ايجاد مانع براي رشد علف هاي هرز در اطراف درخت ميتوانيد از پيچيدن مالچ به دور درخت استفاده كنيد. هنگامي كه به دور درخت مالچ پيچيده مي شود ريشه ميتواند سرما يا گرماي زياد را كنترل كند. دقت داشته باشيد كه مالچ ميتواند به پوست درخت آسيب بزند و بايد به خوبي و درستي از آن استفاده شود

 - وجود علف هاي هرز مانع رشد درخت مي شود و بايد آنها را سريعا از بين برد

 - از آن جايي كه درختان سيب در مقابل تعداد از بيماريهاي قارچي و باكتريايي و آفات حشره اي آسيب پذير هستند بايد هنگام مشاهده اين آفات از سموم مناسب به اندازه مناسب استفاده كنيد چون مصرف بيش از حد سم باعث سوزاندن و از بين رفتن درخت مي شود

 - پرورش، تكثير و نگهداري از درخت سيب بسيار آسان است و شما مي توانيد از اين طريق رونق كسب و كار و اقتصاد داشته باشيد

https://alphanahal.ir/

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۴۴:۰۲ توسط:sam موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :